Wednesday, 28 November 2012

Tuesday, 27 November 2012

1 month, 1 week and 1 day.

saje je nak publish....:)


Aku mahu Pulang!!!!!!!!!!!!!!

uwaaaaaaaaaaaaa.......
lambatnya hari Khamis menjelang....tak sabar rasanya nak menjejak kaki ke terminal bas dan menyapa pak cik atau mak cik kaunter tuk beli tiket pulang....atau, kita ajak aje mak cik Aida pulang dan suruh dia bersedia sekali untuk memandu....

lamanya dah tak balik tanah jajahan mak tu....rindu!
 rindu apa, rindu siapa?

Rindu mereka yang ada di tanah jajahan indah permai tersebut...
rindu ayah...pastila,
rindu mak dan masakannya...tentu sekali,
rindu adik...tahniah Sigem...tunggu kakakmu pulang,
rindu abang....kakak have something to tell u..,
rindu amy n mira....kakak nak buat tutorial make-up, hahaha
(sila tadah muka korunk tau)

senarai tuk mak masak:

1. sambal sotong, tugasan tuk ayah, pegi pasar n beli sotong tau...kalau tak sempat sediakan duit, nanti jumaat kakak g beli kat pasar sendiri:)

2. kari udang, tugasan tuk ayah, sama seperti di atas....:)

3. drummet ayam ayamas, yang ni kakak nak malam jumaat tau...kakak nak, sampai aje, benda alah ni dah ada...nyum2

3. sambal hitam... yang ni kawan2 bilik kakak yang mengidam, so, kita masak sebelum kakak balik KL semula yer...

4. ikan kembung goreng tawar + sambal kicap. sedapnya makan ngan nasi panas...

tak masak semua diatas pun tak apa...kakak tak merajuk dah... mak masak nasi kosong dengan telur mata kerbau aje pun sedap...kakak mesti makan bertambah punya...percayalah.... kakak nak ada dekat kat family kakak aje:) tulah nikmat yang paling indah untuk kakak. berada dikalangan orang yang kita sayang:)

p/s: mak n ayah jangan marah erk, kakak nak pulang ni, kakak akan ponteng kelas pagi jumaat tau! kakak ponteng sekali ni je...pleaseeeeeeeee

Thursday, 22 November 2012

dedication to me :)

dah tak ada sangat yang nak bagi bunga kat saya...
saya lukis sendiri akhirnya..huhuhu




Friday, 16 November 2012

Buat aku tersenyum...

suatu petang , kakak dan adik lelakinya berjalan-jalan keliling kampung, tetiba, ada kereta yang meluru laju, lalu si kakak menarik adiknya ke sisi beliau.
terjadilah perbualan diantara mereka:

kakak: jalan lagi tengah2 jalan tu, ingat awak tu tulang besi, urat dawai ke! (nada yang marah, almaklumlah bimbang adiknya dilanggar kereta.)

adik: darah adik darah ape? (si adik bertanya tanpa rasa bersalah)

kakak: jangan nak ubah tajuk..tapi kakak tak tau la darah adik darah apa?

adik: darah adik logam cair..

kakak: ????
 
adik: ye lah, tadi kakak kata adik ni tulang besi urat dawai, jadi darah adik logam cair la...(ucap si adik sambil berlalu pergi)




 
ps: merindui si kecik "Danish".

always and forever...

Keep me in your memories
no matter how far we are
you always stay close to me
 
I'll change my way
when i face difficulties
tell your eyes not to weep
let there be only happiness in them
 
Always and forever
as long as we are breathing in and out
always and forever
as long as the star twinkle in the night
always and forever
as long as it's about you
 
Always and forever
as long as we are breathing in and out
always and forever
as long as the star twinkle in the night
always and forever
you will stay in our hearts
always and forever
you will stay in our hearts
always and forever
you will stay in our hearts.

Monday, 12 November 2012

A hug is like a boomerang - you get it back right away.

Bil Keane


Friday, 9 November 2012

aku yang berdosa....


Sejauh mana
Langkah ku di sana
Aku melupakan Mu

                                                   Seluas mana                                                    
Kau beri padaku
Masih ku angkuh pada-Mu

Segalanya dusta
Gelap mengaburi ku

Ya Allah
Apa yang bisa
Ku tebus kepada-Mu
Atas dosaku

Ya Allah
Ku hina terasa
Biar ku bersujud
Untuk ke syurga-Mu


Thursday, 8 November 2012

Special dedication for Pengawal Keselamatan:)




"Terima kasih kuucap padamu"




                                                                                       ps: masih terharu dengan kejadian semalam....



I will there for you....:)



"i will there for you"...
sedang enak menaip dan berfacebooking tadi petang, kami dapat dedikasi dari seorang yang tak dikenali.. wah, bukan main seronok lagi dia menyanyi di depan pintu office kami... lepas menyanyi di depan pintu office, dia ke student lounge pulak..

hati mak cik pun jadi tak sedap. ye la, dah lepas office hour, dalam kul 6.15 pm macam tu.. kelihatan dari cara berpakaian, waras aje orangnya..hensem pulak tu..huhu~ siap pakai selendang "Save Palestin" lagi. Student di students lounge pun dah mula bising sebab tak kenal lagi ni sape... lagipun, kawasan kami ni territory for women only...nape tetiba ada lelaki pula...

so, memandangkan mak cik ni mempunyai curiosity yang tinggi dan rasa bertanggungjawab menjaga kebajikan dan keselamatan anak-anak buah di dalam jajahan mak cik, mak cik dengan seorang lagi staff pun follow la mamat ni...macam kata encik digi, "I follow you...", followla sangat kan...

follow and follow, mamat ni masuk kiosk and start nyanyi kat sisters yang ada dalam kiosk tu...mak cik pun masuk kiosk and pura2 baca surat khabar dalam tu... bukan apa, mak cik takut dia kacau budak2 kat situ, lagi pun kami tak tau sape mamat ni... sibuk menyanyi tak tentu hala.

tiba-tiba, jeng3x...
 mak cik nampak seorang pak guard melambai mak cik minta mak cik keluar... mak cik pun keluarla, tengok apa cer?... pak cik tu pun sebenarnya tengah mengekor mamat tu... mamat tu ada masalah mental sikit...dia student kami juga..kami usha aje la mamat tu dari jauh sambil tunggu bantuan dari geng pak guard yang lain....datangla satu rombongan pak guard...(ala2 rombongan cik kiah macam tu), menjemput mamat ni pulang...

jadila sesi pujuk memujuk di antara mereka.. salah seorang mak cik guard tu datang pada kami dan pesan kalau dia datang lagi, cepat2 telefon post kawalan...memang hari tu mereka sibuk passing baton jaga dia sorang supaya jangan kacau students lain...

kasihan mak cik tengok dia...mak cik percaya dia ni baik budaknya, tu la ujian Allah tuk dia dan keluarga dia...dan juga ujian untuk kami supaya bersabar dengan kerenah dia... apa yang mak cik boleh cakap, guards semalam pujuk dia dengan cara yang betul...sedikit pun tak berkeras, pak cik yang sorang tu tepuk2 bahu mamat ni, sembang dengan dia cara kawan suruh dia balik berehat...layan dia sembang tentang jihad dan apa lagi ntah... apa yang mak cik boleh cakap, "Terima Kasih,  menjaga keselamatan kami seperti menjaga kelurgamu sendiri. Terima kasih pak cik dan mak cik guard. jasa kalian dikenang..."

yang pasti, mereka ni yang sentiasa ada untuk kami. sekali lagi, terima kasih untuk "being there for us:)"





Tuesday, 6 November 2012

Pesan Abang :)

Pesan Abang

Adikku muda remaja
Awasi bila melangkah
Wajahmu manis bak bunga
Pasti ramai yang tergoda

Tidak dilarang kau bersuka
Asal tahu kan batasnya
Jangan sampai adik terlupa                      
Harapan dan cita-cita

( korus )
Ibu dan ayah
Menaruh harapan
Agar kau berjaya
Di hari kemudian

Bila tiba waktu petang
Dari sekolah kau pulang
Bergalas buku di pinggang
Siapa lihat pasti tertawan

Adik masih bersekolah
Awas segala dugaan
Adik kan ambil ambil periksa
Agar senang masa depan

( ulang korus hingga akhir )


pesan kakak:
seronoknya yang punya abang yang boleh menjaga adik-adiknya. teringin punya abang, ada tempat tuk bercerita..(saya punya ayah dan mak yang jadi tempat meluah rasa).



Needed: Body parts

A friend:
A brain to pick
A shoulder to cry on
ears to hear all
An arm to rely on
Eyes to reflect hope
A voice to give cheer
A hand to hold
A heart that's sincere
Someone who cares
A soul you can share
A friend.



Sunday, 4 November 2012

One More Thing..


So many things to do,                                                                  
Every single day!

One more dish to wash,
Laundry to put away.

One more paper to write,
A book to return.

Parents, teachers, classmates and friends,
Lost buttons and broken zippers to mend.

One more book to read,
Practice to attend.

One more person to meet,
And important note to send.

One more appointment to keep,
A part time job; gotta have money to spend.

Just one more thing to do,
Every single day!

From:
More Taste Berries for Teens.


Thursday, 1 November 2012

Ayahku kahwin lagi.... (dalam mimpi ayah je ye..kakak tak izinkan)

itulah yang saya rasa hari-hari. sayang ayah selalu... tapi ayah jangan kahwin lain tau...hahaha ayah kena sayang mak aje... wan kan dah cakap, jangan buat pasal. ayah kan dah pencen....hahaha.

AYAHKU KAHWIN LAGI.

Ayahku kahwin lagi
Dengan sidara jelita
Riang rasa hatinya

Mendapat isteri yang muda



Tapi ku sedih sekali
Kenang ibu yang ku kasihi
Tempat ibu sukar diganti
Tapi ayah kahwin lagi



( korus )
Kini ku membawa diri
Tempat bermanja jauh sekali
Ibu sudah dahulu pergi
Tapi ayah kahwin lagi
Ayah kahwin lagi



Pendapat muda remaja
Ayah pinangkan sidia
Anak ayah tak terjaga
Rumahtangga porak peranda



( ulang korus )
Ayah kahwin lagi
Ayah kahwin lagi
Ayah kahwin lagi...


just to share....

 

A successful man is one who makes more money than his wife can spend. A successful woman is one who can find such a man. 

Lana Turner